Doe dag

Kijken én DOEN bij de brandweer in Gennep

Op zaterdag 24 april  organiseerde de vrijwillige brandweer in Gennep een DOE-dag. Iedereen, van jong tot oud, was welkom. Tijdens de DOE-dag kon u kijken naar het werk van de brandweer, maar het ook zélf proberen! De DOE-dag vond plaats op de Markt, bij het oude Stadhuis in Gennep en duurde van 10.00 tot 16.00 uur.

Altijd al eens een autowrak open willen knippen? Een brandje willen blussen? Door een rokerige ruimte lopen waar u geen hand voor ogen ziet? Op 24 april kreegt u de kans! Verder demonstreerde de brandweer materieel, zoals een tankautospuit, boot, meetkoffers, warmtebeeldcamera, brandweerkleding en ademluchtapparatuur. In het oude stadhuis waren bovendien veel foto’s van de brandweer te zien.

Kleurwedstrijd

Ook voor kinderen was er tijdens de DOE-dag veel te zien en te beleven. Bovendien konden kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. Kinderen die hun kleurplaat tijdens de DOE-dag kwamen inleveren krijgen een aardigheidje (op=op). Ook waren er leuke prijzen te winnen. Inleveren van de kleurplaten kon tot 14.30 uur, de prijsuitreiking vond plaats om 15.00 uur. De kleurplaat werd uitgedeeld op basisscholen in de gemeente Gennep.
U kunt de kleurplaat ook hier downloaden en uitprinten. (maar niet meer inleveren)

 

Vrijwilligers gezocht!

Tijdens de DOE-dag hopen de brandweerlieden van Gennep veel mensen te enthousiasmeren voor het brandweervak.
Het korps is namelijk dringend op zoek naar versterking!

 

 Uiteindelijk heeft de totale aktie van 2010 geresulteerd in de versterking van het korps met 7 (!) leden.